sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Yllättävä natsakoe

Suomessa juniorit suorittavat varsinaisten vöiden lisäksi natsoja, eli punaisia raitoja vyöhönsä. Valkoista vyötä lukuunottamatta ensimmäinen natsa tulee uuden vyöarvon mukana, toinen on jo seuraavan vyöarvon "oppilas" ja kolmas "kokelas" - ja sitten onkin edessä taas vyökoe, eli vyön arvon tummentaminen. Natsoilla erotetaan juniorit myös mm. kilpailuissa. Heille ei saa tehdä esimerkiksi kuristuksia eikä lukkoja. Tämänkin vuoksi on tärkeää, että niitä natsoja käyttävät kaikki alle 15-vuotiaat.

Lauantain harjoituksissa opeteltiin käyttäytymistä vyö- ja natsakokeissa. Harjoituksen lopuksi järjestettiin natsakoe, jossa Joona (etukäteen) tietämättä suorittikin ensimmäisen natsan valkoiseen vyöhönsä. Onneksi olkoon! Harjoituksen lopuksi otettiin ryhmäkuva paikallaolleesta porukasta.

Ensi viikolla harjoittelemme vakiovuorollamme keskiviikkona 10.11. klo 18, sekä poikkeuksellisesti sunnuntaina 14.11. klo 15, koska Tatu ja Niilo ovat lauantaina kisareissulla Mäntyharjulla. Joka tapauksessa tervetuloa harjoituksiin, olivat ne nyt milloin hyvänsä!

PS. 
Semmoinen vinkki, että Kosenkodin uima-altaan valvottu koululaisvuoro on aina sunnuntaisin klo 16.00-17.30. Koululaisen on osattava uida omatoimisesti, mutta huoltaja voi tulla lapsen mukana altaaseen tai altaan reunalle.

Uusi heitto: Ippon-seoi-nage, eli yhden käden olkavarsiheitto.