lauantai 27. marraskuuta 2021

Vastaheittoja ja yhdistelmäheittoja

Ylettää... Ei yletä...
Tämän viikon harjoitukset alkoivat pienellä hämmennyksellä: Nuorisotalo oli selvästi ollut muussa käytössä kuin normaalisti. Emme tietenkään valita, koska on hyvä asia, että käyttäjiä on - muutenhan riski dojon menettämisestä on suuri. Mutta tällä kertaa tarvittiin aikuisten apua, että saatiin tatamit koottua ilman loukkaantumisia. Ennen seuraavia isompia harjoituksia on kerättävä myös salin seinämiltä tuolit pois, koska muuten suoja-aluetta ei jää riittävästi. "Onneksi" tämän viikon harjoituksissa pärjättiin pienellä matolla, kun kaikki eivät ehtineet treeneihin.

Harjoitusten teemana olivat etupäässä erilaiset vastaheitot, erityisesti Tani-otoshi, mutta myös heittoyhdistelmiä eli -kombinaatioita ehdittin kokeilla. Pienen alkuhämmästelyn jälkeen ne alkoivat toimia jo siihen malliin, että niitä nähtiin hieman jo randoreissakin! Hyvä homma :-) 

Ensi viikon harjoitukset ovat keskiviikkona 1.12. klo 18 ja lauantaina 4.12. klo 10. On mahdollista, että jomman kumman harjoituksen yhteydessä pidetään pitkästä aikaa erityinen ukemikoulu, eli ukemeiden kertausta lähinnä mahdollisia tulevia natsa- ja vyökokeita silmälläpitäen. Ukemit tehdään kyllä rohkeasti ja varsin pyöreästi, mutta välillä pitää hakea sitä ns. kauneuttakin, jotta tekniikka olisi sellaista graduoijienkin (eli em. kokeiden vastaanottajien) hyväksymää...

Lassen kehittelemä uusi peli testattiin tänään alkulämmittelyissä: Ruoskapallo. :-D
Sitä pelataan polttopallon säännöin, mutta pallon osuman sijaan tarvitaan osuma vyöstä.