maanantai 22. marraskuuta 2021

Liiton syyskokouksen kuulumisia

Osallistuimme Suomen Judoliiton syyskokoukseen pitkästä aikaa ihan paikan päällä Helsingissä lauantaina 20.11.2021. Meidän edustajamme oli (tälläkin kertaa) Tatu

Kokoukseen osallistui yhteensä 20 eri seuraa. Taas kerran on kuitenkin syytä pohtia, mitä järkeä meidän on näihin kokouksiin osallistua. Nämä seurat käyttivät yhteensä yli 1000 ääntä, ja meillä oli vain yksi ääni. - Kokouksen puheenjohtajana toimi Arttu Laitinen Meidokanista, Helsingistä. Häntä muuten kyseltiin tauolla varovasti pitämään nage-no-kata-koulutusta täällä kaakonkulmalla joskus lähitulevaisuudessa, ehkä jo tulevana keväänä...

Toimintasuunnitelma ja talousarvio oli uudistettu hienosti, eli eivät olleet enää "copy-pastea" edellisistä vuosista. Niiden kohdalle kokouspöytäkirjaan kirjautimme tosin ponnen:

  1. Suomisport on liian vaikea seuratoimijoille käyttää, sitä pitää saada helpommaksi.
  2. Jos jokin jäsenryhmä ei maksa jäsenmaksua seuraan, ei sen pidä maksaa myöskään Svea-rahoitukselle 2e/jäsen ns. turhasta. Näin myös tapahtuu.

Samoja ongelmia on ollut isommissakin seuroissa, ja ponsi sai muutenkin kannatusta kokousväen keskuudessa. Aluksi siihen reagoidaan järjestämällä lisää Suomisport-koulutusta. 

Kokouksesta jäi muutenkin hyvä fiilis. Muista käsitellyistä asioista mainittakoon:

  • Jatkossa toimintakausi alkaa elokuusta eikä syyskuusta, se on siis seuraavaksi 1.8.2022-31.7.2023. Tämä on ollut seurojen yhteinen toive, koska kaikki kurssit ja ryhmät aloittavat kuitenkin jo elokuussa.
  • Jäsenmaksut pysyvät kutakuinkin ennallaan ensi kaudella.
  • Hallitukseen valittiin uudet jäsenet erovuoroisten tilalle: Tuija Ihanamäki (Nokian judo) ja Anu Stör (Porvoon shikorawa), sekä jatkamaan Petri Hakkarainen (Jyväskylän jigotai). Onnittelut heille ja paljon tsemppiä!

Kokous oli hyvä, mutta valitettavasti minun piti lähteä pois jo kesken hallitusvaalin, koska Ylämaalla oli vielä klo 18 luvassa judotreenit. :-) T: Tatu

Oikeasti... siis ns. fyysisesti Helsingissä oli läsnä 13 henkilöä.