lauantai 2. lokakuuta 2021

Syksy etenee vauhdilla

Lauantain 2.10. harjoituksissa harjoiteltiin mm. sidonnasta poistuloa.
Blogisivulle on taas niin paljon päivitettävää asiaa, että tärkeysjärjestystä on ihan mahdoton määritellä. Lähiaikojen tärkeimmäksi asiaksi haluan nostaa kuitenkin ns. pelisääntökeskustelun, jossa fyysisen treenaamisen sijaan käytämme aikaa pohtiaksemme sitä, miten treeneissä käyttäydytään (keskustelu käydään Nuori Suomi -määritelmien mukaisesti).

Koska pian kaikilla treenaajilla on judogi, eli judopuku, on tässä videolinkki avuksi sen osalta, miten vyön solmu solmitaan: Nummelan Judo ry:n videopätkä (Youtube), avautuu uuteen ikkunaan.

On varmasti yleisesti tunnettu asia, että judossa vöiden väri osoittaa judokan eli judoharrastajan osaamisen. Vöiden värit ovat järjestyksessä valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta. Vähemmän tunnettua sen sijaan on se, että juniorit (alle 15-vuotiaat) suorittavat vyöarvonsa välivaiheiden kautta; ennen värin vaihtumista vyön päihin suoritetaan natsoja. Natsat toimivat samalla muille judokoille varoituksena siitä, että kyseessä on juniori; esimerkiksi kuristusten ja käsilukkojen tekeminen on nimittäin heille kiellettyä.

Natsakoe on junioreille ihan yhtä suuri tapahtuma kuin vyökoekin. Ensimmäistä natsakoetta on suunniteltu pidettäväksi jo varsin pian (tarkka päivämäärä varmistuu lähipäivinä, mutta koe suoritetaan omalla harjoitusvuorollamme). Tulen listaamaan kokeessa vaaditut asiat (osattavat tekniikat ja hallittava judosanasto) tähän blogiin viimeistään ensi viikolla. Dojo-käytös on se tärkein asia tällä kertaa.

T: Tatu