sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Ensimmäinen natsakoe lähestyy peruskurssin osalta

Kaikilla on nyt judopuku. Ihan mahtavaa - pääsemme treenaamaan kaikkia tekniikoita, ja onhan se samalla yksi ryhmäytymisen tapa, että pukeudumme samalla tavalla. Eli suomeksi: saamme entisestäänkin lisää yhteenkuuluvuutta ja yhteishenkeä, tjsp. Ensin mainituista syistä sunnuntain 10.11. harjoituksissa treenattiinkin sitten erityisesti vyön solmimista (kuva).

Vyön solmun tekemistä harjoitellaan vielä lisääkin. Vaikka se aluksi tuntuukin hankalalta, niin ei hätää - sen "täydellinen" osaaminen vaaditaan vasta keltaisen vyön kokeessa. Silti sitä kannattaa harjoitella myös kotona. Kamppailuiden kovetessa on todennäköistä, että vyön solmua joutuu rakentelemaan useammankin kerran harjoitusten aikana, ja se on siis jokaisen syytä osata tehdä nopeasti.

Alkavan viikon harjoitukset pidetään maanantaina 18.10. klo 18 ja lauantaina 23.10. klo 11 eli normaaleina harjoitusaikoinamme. 

Maanantaina tulemme laatimaan myös aiemmin mainitut Nuori Suomi -pelisäännöt yhdessä, ja saatamme ottaa ryhmäkuvankin. Pääpainopiste varsinaisissa harjoituksissa on ukemeissa eli kaatumisessa. Onhan ukemi myös keltaisen vyön kokeen tärkein osaamisalue eli vaatimus. Lauantaina tutustumme jo vähän vyökoerituaaliin, joka junioreiden (eli alle 15-vuotiaiden osalta) koskee myös natsakokeita, ja jos aikaa jää, niin otamme niin paljon randoria kuin mahdollista.

Lähiaikoina on mahdollisesti tulossa taas pieniä tilapäisiä muutoksia treeniaikoihin judokisojen johdosta, joissa saatan olla tuomarina tai Niilo ottelijana, mutta palataan niihin sitten syysloman jälkeen. Näillä tiedoin mennään nyt ainakin ensi viikko.

T: Tatu

Mattorandoria Lassen tiukassa valvonnassa 17.10.2021