Judon harrajien tapoja opetetaan joka harjoituksissa, niin tänäänkin. Termi on dojokäytös, joka kuuluu tärkeänä osana jo heti ensimmäiseen vyökokeeseen. Tässä tiedoksi sen verran, mitä ainakin pitäisi vyökokeissa osata - lista (ja sanasto) saattaa täydentyä syksyn mittaan:
- Dojo tarkoittaa judosalia, jossa harjoittelemme.
- Dojolla keskitymme itsemme kehittämiseen harjoittelemalla judotekniikoita.
- Dojon tulee olla puhdas ja siisti. Siellä ei meluta eikä roskata.
- Dojon ilmapiirin tulee olla ystävällinen. Kaikki judon harrastajat eli judokat tukevat toisiaan ja auttavat oppimaan judoa yhdessä.
- Dojo on paikka, jossa arkielämä unohtuu. Vaikeana taitolajina judo pakottaa harrastajansa keskittymään lajin opiskeluun.
- Moku-so (hiljentyminen, mietiskely) harjoituksen alussa ja lopussa opettaa mielen tyynnyttämisen ja rauhoittumisen merkityksen.
- Dojolle tullessa ja sieltä lähdettäessä kumarretaan ovella, samoin tatamille (=matolle) tultaessa ja siltä poistuttaessa. Kumartamisella osoitetaan se, että kunnioitetaan ja noudatetaan yhteisiä sääntöjä ja ohjaajan neuvoja.
- Tatamilla harjoitellaan puhtain, paljain jaloin.
- Kaikki, mikä voi vahingoittaa itseä tai harjoitusparia, pitää poistaa ennen harjoituksia: sormukset, kellot, korut tulee jättää pois ja sormien ja varpaiden kynnet tulee leikata lyhyiksi. Pitkät hiukset on sidottava pehmeällä nauhalla.