torstai 5. elokuuta 2021

"Kaukaisia" vieraita Ylämaalla

Seuramme on viettänyt kesätaukoa, mutta dojolle toki painutaan pienempienkin syiden vuoksi kuin se, että tänään saimme leireiltä ja kilpailuista tuttuja vieraita Riihimäen Judoseurasta. 

Syy vierailulle oli se, että Kai Kamunen (1. kyu) kertoo itse aloittaneensa judon juuri Ylämaalla. Hän suoritti keltaisen vyön 17.2.1983 lappeenrantalaisen Esko Huttusen toimiessa graduoitsijana.

- Muistelen, etten ole tässä talossa käynyt noin 37 vuoteen, jolloin muutimme toiselle paikkakunnalle, hän kertoo.

- Tosin kerran kävin pihassa kääntymässä, mutta ovi oli silloin lukossa. En kuitenkaan muista, minä vuonna tämä tapahtui.

Rattoisan iltapäivähetken aikana vaihtelimme ajatuksia niin judosta kuin muistakin ajankohtaisista asioista, ja sovimme, että seuraava tauko ei veny ihan yhtä pitkäksi. Eipä sitä tiedä, jos seuraavaan vierailuajankohtaan järjestettäisiin vaikkapa yhteistreenit! 

Kerroin harrastustilanteesta Etelä-Karjalassa ja yhteistyöstämme muiden kaakkoissuomalaisten seurojen kanssa, ja erityisesti yhteistyöstä imatralaisten kanssa. 

- Siihenkin aikaan täällä kävi imatralaisia harjoituksissa, Kai muisteli.

- Sellaistakin olen miettinyt, että jos voisin vielä käydä tervehtimässä Kaakon Judoseuran perustaja Alpo Salmelinia, niin olisi kiva kertoa hänelle, miten oppinsa ovat kannattaneet judoharrastustani tänne asti, hän vielä jatkoi vanhojen muistelemista.

Yhteiskuva piti tietenkin ottaa. Vasemmalta lukien Lasse, Niilo, Kaisa ja Tatu, 
sitten Kai, Kia ja Kim.