keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Kevätkausi hyvässä vauhdissa

Kaikenlaiset rajoitukset runtelevat yhä harrastustoimintaa Suomessa, ja myös judoa. Niinpä on hyvä muistutella tukilajien merkityksestä. Esimerkiksi uinti, karate ja telinevoimistelu tukevat mainiosti niitä taitoja, jotka judossakin ovat tärkeitä, kuten kestävyys, liikkuvuus ja kehonhallinta. Erilaiset pihatyöt, joita tänä vuonna on pitkästä aikaa kunnolla tarjolla, kehittävät ainakin voimaa - esimerkiksi halonhakkuu ja lumitöiden tekeminen. Laskettelurinteessä on helppoa harjoitella kaatumista.

Kamppailuveteraani Esko Huovinen vetämässä karateharjoituksia junioreille
Ylämaalla 2.2.2021
Kevätkaudelle on alustavasti harkittu, että voisimme ottaa muutaman aloittelijan mukaan harjoituksiin. Erillistä peruskurssia ei pidetä, vaan perusteiden oppiminen tapahtuu muun harjoittelun lomassa. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Tatuun. 

Kaikenlaisia suosituksia pyritään tietysti noudattamaan, kuten tähänkin asti. Toivottavasti niistä päästään pian eroon! Olisipa mukava päästä pitkästä aikaa esimerkiksi leireille ja kilpailemaan... Sitä odotellessa muistetaan perussäännöt: harjoituksiin ei tulla kipeänä, ja henkilökohtaisesta hygieniasta pidetään huolta.

Sitä odotellessa jatketaan harjoituksia. Joillakin alkaa vyö- tai natsakokeenkin aika taas lähestyä, joten ei nyt ainakaan jäädä sohvalle makaamaan - vai mitä?