torstai 26. marraskuuta 2020

Vierailuita naapuriseuroissa, osa 1.

Poronrokotus on perinteinen joulunajan avaus judojunioreille.
Koska Tatu veti harjoitukset, ehti isäntäseuran pj. Ari Mikkilä
ottaa pari 
pätkää muistoksi myös videolle.
Olemme nyt noin kuukauden aikana vierailleet Niilon kanssa kaikissa muissa Etelä-Karjalan judoseuroissa. Viimeisin (muttei missään tapauksessa viimeinen) retki tehtiin tänään 26.11.2020 aina niin mukavaan Imatran judoseura Sukoshiin, ja raportti onkin hyvä aloittaa siitä.

Sukoshin junioriryhmä oli tällä kertaa paikalla hieman harvempilukuisena kuin vuosi sitten, mutta hyvät treenit saatiin kuitenkin pidettyä. Pääpaino oli matossa, vaikka myös tani-otoshi-vastaheitto kerrattiin tekniikkaosuudessa. Alkulämmittelyt aloitettiin tietenkin poronrokotus-harjoituksella, koska joulunaika alkaa virallisesti tällä viikolla. 

Koska joillakin junioreilla ei ollut vielä ihan lämmin sen jälkeen, otettiin poroteemaan jatkoa pienimuotoisella nopeuskilpailulla tatamin ympäri. Joulupukin porolauman johtajalla Petterillä oli nimittäin todettu punainen kuono, ja koronatestin tuloksia odotellessa se oli joutunut karanteeniin. Nopeuskilpailu selvitti sen, kenestä saadaan tarvittaessa tuuraaja, jos Petterin testi näyttääkin positiivista tulosta.

"Rusi" opettamassa ko-uchi-makikomi -heittoa, joka oli
ainakin Niilolle uusi tuttavuus.
26.10.2020 kävimme tutustumassa Saimaan Judon harjoituksiin Lappeenrannan urheilutalolla. Ruslan Pinhasovin vetämät harjoitukset olivat monipuoliset ja tekniikkapainotteiset, ja valmennustyöskentelyn pitkäjänteisyys näkyi selvästi harjoituksen sisällössä. Niilo oli koko porukan nuorin, mutta se ei menoa haitannut, kun lähes kaikki ryhmän jäsenet olivat ennestään tuttuja. 

14.11.2020 oli vuorossa vierailu Lappeenrannan judoseura Kamizan junioreiden jatkokurssin harjoituksiin, jossa vetäjinä toimivat Jari Ranta ja Esa Ukkonen. Tässä porukassa Niilo oli vuorostaan vanhin ainakin vyöarvoltaan. Ohjelmassa oli kuitenkin mielenkiintoisia asioita, ja paljon vanhaa kerrattavaksi. Erityisen mielissään Niilo oli siitä, kun pääsi pitkästä aikaa ottamaan oikein kunnolla randoria.

Kamizan harjoituksissa ehdittiin randoria ottaa useampaakin
kaveria vastaan. Randorit ovat Niilon mielestä suunnilleen
paras asia judoharjoituksissa. :-) Ja Jari valvoo turvallisuutta.
Korona tuntuu vähentäneen judojunioreiden lukumäärää rankalla kädellä vähän joka puolella, ja judoliiton puheenjohtajakin esitti aiheesta valtakunnallisen huolenaiheensa liittokokouksessa viime viikolla. Sen vuoksi tällaiset vierailut ovat entistä tärkeämpiä. Niilonkin osalta on pakko todeta, että omalla kylällä ei tällä kaudella yksinkertaisesti ole saman kokoisia eikä saman tasoisia kavereita. Viranomaismääräyksiä on tietysti toteltava, mutta toivotaan, että ihan yhtä rankkaa judosulkua ei enää saada kuin mikä keväällä koettiin. 

Yhteistyön merkityksen näki viimeksi tänään Imatralla, kun Niilo ja Erik ottivat useammankin pitkän, tasaväkisen randorin keskenään. Ja toki niitä randoreita otettiin muitakin vastaan, mutta poikien ilmeistä ja jälkikäteen annetuista kommenteista huomattiin, että molemmat olivat kaivanneet jotain tällaista. (y)