sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Judoliiton syyskokous

Lauantaina 21.11.2020 osallistuimme totuttuun tyyliin Suomen Judoliiton syyskokoukseen. Vallitsevien aikojen kunniaksi tänä vuonna osallistuminen oli mahdollista myös etänä, ja tätä mahdollisuutta piti tietysti kokeilla ja hyödyntää. Samaan ratkaisuun oli päätynyt moni muukin, ja kokoukseen osallistuikin ennätysmäärä jäsenseuroja. Edustettuina oli yhteensä 29 seuraa, ja niillä oli yhteensä käytettävissä 2554 ääntä. Seurojen lukumäärä oli siis 3-4-kertainen normaaliin verrattuna (hyvä, hyvä!) - mutta taas kerran on aihetta pohdiskella ettei näin pienen seuran äänimäärä motivoi osallistumiseen millään tavoin. Nykyaikainen tapa olisi se, että jokaisella osallistuvalla jäsenellä, siis jokaisella seuralla, olisi yksi ääni kullakin. Siihenhän on monessa muussa liitossa jo siirrytty.

Kokouksen tärkeimmästä sisällöstä mainittakoon uusi puheenjohtaja Esa Niemi, joka valittiin kaudelle 2021-2023 nykyisen puheenjohtajan ilmoitettua väistymisestään. Ensi vuoden olympialaisille on omat tavoitteensa, seuraaviin olympialaisiin vielä kovemmat - ja uusi päävalmentaja on muutenkin päässyt aloittamaan työnsä. Ensi vuoden tärkeimpänä muutoksena on valmennustoiminnan keskittäminen Helsinkiin uuden olympiavalmennuskeskuksen valmistuessa loppuvuodesta. Yleisemmällä tasolla liiton toimintasuunnitelma on laadittu sillä oletuksella, että olosuhteet vähitellen normalisoituvat, mutta siitä sitten poiketaan tarpeen mukaan jos näin ei tapahdu. Talousarviossa sen sijaan on huomioitu vuoden 2021 muutokset koko lajiin, ja niinpä se poikkeuksellisesti on laadittu alijäämäiseksi. Jäsenmaksut säilytettiin ennallaan kaudelle 2021-2022. 

Hallituksen paikoille oli vaihtelun vuoksi tarjontaa niin paljon, että pääsimme kokeilemaan äänestämistä. Erovuoroisten tilalle kolmelle vapaalle paikalle oli tarjolla peräti viisi ehdokasta, joista valituiksi tulivat Esa Korkia-aho Helsingistä, Teija Meling Vantaalta ja Joonas Könttä Jyväskylästä.

Muista päätöksistä mainittakoon vielä sääntömuutos, jossa dopingrikkomusten käsittely siirrettiin uuteen kaikkien lajien yhteiseen kurinpitotoimielimeen. Oman seuramme junioreita miellyttää myös liittokokouksen äänestystulos, jossa selkein äänin 1475-1079 todettiin, että ananas kuuluu pizzaan.