tiistai 27. lokakuuta 2020

Koronan kuulumisia judon osalta

Suomen Judoliitto ry on antanut taas suosituksia koskien judon harrastamista Suomessa tänä syksynä. Omaan seuraamme sovelletaan ohjeita siltä osin, kuinka se Ylämaan-mittakaavassa on järkevää ja mielekästä. 

Koko Etelä-Karjalassa on vain vähän tartuntoja, joten ylimääräiseen pelkoon ei ole aihetta vaan pyrimme jatkamaan harjoittelua suosituksia sopivasti seuraten. Seuraavat ohjeet on kuitenkin syytä muistaa:

  • Harjoituksiin osallistutaan vain täysin terveenä, eikä karanteeniin määrätty henkilö voi osallistua harjoituksiin. 
  • Harjoituksiin ei voi osallistua, jos on vähäisiäkään oireita. (Ja oireilevan henkilön tulisi hakeutua koronatestiin.)
  • Kädet ja jalat pestään ennen harjoituksia. 
  • Jokaisessa harjoituksessa ohjaajalla pitää olla tieto harjoitukseen osallistujista. Esimerkiksi kännykkäkameralla otettu ryhmäkuva harjoituksesta toimii hyvänä muistiinpanona harjoituksen osallistujista. 

Suunnilleen nämä samat ohjeethan meillä ovat olleet toki voimassa ennenkin. Eli oli taudin nimi nyt mikä tahansa - vai miten sen nyt sanoisi... :-) Sairaana ei treenata, ja henkilökohtaisen hygienian pitää olla kunnossa!

Lopuksi judoliiton ohjeistukset vielä kokonaisuudessaan. Ne on syytä lukea läpi varsinkin silloin, kun vierailemme muissa seuroissa, käymme leireillä tai osallistumme kilpailuihin: https://www.judoliitto.fi/uutiset/judoliiton-koronaohjeistus-ja-suositukset/