sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Judoliiton kevätkokous

Lauantaina 6.4.2019 osallistuimme Suomen Judoliitto ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen Sportti-talolla, Helsingissä. Vastuugraduoijamme Sami toimi virallisena edustajanamme ja Tatu oli muuten vain paikalla kun ei ole ollenkaan äänioikeutettu näihin hommiin yhden seuran hallituksen jäsenenä (=Kamiza) ja toisen seuran puheenjohtajana (=Yudo). Kaisa, Lasse, Miika ja Niilo seurasivat kokousta yleisön joukosta.

Paikalla oli yhteensä yhdeksän seuraa liiton 122 jäsenseurasta. Tarkoittaa siis sitä, että vain 7% liiton jäsenistä oli edustettuina. Se on surkean vähän, mutta syykin on selvä. Kun yhdeksällä seuralla oli yhteensä reilusti toistatuhatta ääntä käytettävissään, niin eipä meidänlaisillamme viiden äänen seuroilla paljon sananvaltaa olisi ollut äänestystilanteissa. :-( Tämä on todella vanhanaikaista, ja tähän tulisi saada muutosta aikaan - ja pian.

Kokouksessa kuultiin liiton tilanteesta, strategiasta, jne. Ikävä oli kuulla se, että marraskuussa 2018  pidetyn syyskokouksen kaikki sääntömuutoskeskustelut oli lähes täysin unohdettu. Asiaa ei oltu edistetty yhtään. Onneksi muun muassa liiton "kevytjäsenyys" junioreiden vanhemmille palautti terminä kuitenkin jotakin mieleen joillekin... Valoa tunnelin päässä, siis.

On selvä asia, että liiton säännöt tulisi tuoda 2000-luvulle, ja mieluummin saman tien suoraan 2020-luvulle. Ei tällaisissa kokouksissa ole muuten mitään järkeä käydä ainakaan tällaisen pienen seuran näkövinkkelistä. Syyskokouksesta jäi silloin marraskuussa parempi fiilis. Nyt kevätkokous tuntui enempi hukkareissulta.

Suomen Judoliitto ry:n toiminnanjohtaja Pekka Lehdes äänessä.
Etualalla kokousedustajia. 
Suomen Judoliitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous Helsingissä 6.4.2019.