sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Lisää kokouksia

Kun on jossain yhdistyksessä jäsenenä, on asiallista osallistua myös sen päätöksentekoon. Lauantaina 24.11.2018 oli vuorossa Suomen Judoliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous Finlandia-talolla, Helsingissä. Tatu oli jo totuttuun tyyliin edustamassa meitä. Paikalla oli yhteensä 17 seuraa liiton 123 jäsenseurasta. Vanhanaikaisten sääntöjen vuoksi meillä ei tosin ollut äänioikeutta - liiton sääntöjen mukaan kun yhden seuran hallituksen jäsen ei voi käyttää toisen seuran äänioikeutta. Jos joku on siis (satunnaisesimerkkinä) Ylämaan judoseuran puheenjohtaja ja samaan aikaan Lappeenrannan judoseuran hallituksen jäsen, on hänet armotta suljettu pois äänestyksistä. No - tällä kertaa ei äänestämään edes päästy, ja muutenkin kokous eteni sujuvasti ja lämminhenkisesti. Läsnäolo- ja puheoikeus riitti siis mainiosti.

Kokouksessa linjattiin liiton strategiaa, keskusteltiin niin valmennuksesta kuin talousluvuistakin ja valittiin hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Marko "Tankki" Laaksonen (Kirkkonummi) jatkaa puheenjohtajana seuraavalle kolmivuotiskaudelle, ja hallituksen jäseniksi samoin kolmivuotiskaudelle valittiin Henry Lipponen (Lahti) ja uutena Jukka Sala (Vihti). Kolmaskin jäsen olisi voitu valita, mutta muita ei nyt ollut ehdolla.

Tuosta liiton strategiasta, tai tarkemmin ottaen sen parannuksista on syytä mainita pari yksityiskohtaa. Edelleen päätavoite on saada Suomeen judon olympiakulta, mutta lajin kasvattaminen Suomessa nousi toiseksi päätavoitteeksi. Tähän liittyen tarkasteluun tulee nousemaan liiton ns. kevytjäsenyyden mahdollistaminen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että judoseuroihin voisi jatkossa liittyä esimerkiksi junioreiden vanhempia jäseniksi ilman, että heidän tulee maksaa judoliiton täyttä lisenssimaksua (ensi vuonna 78e). Myös Suomisport-järjestelmästä ja sen tulevaisuudennäkymistä käytiin paljon keskustelua.


Kokouksen aluksi judoliiton pj Marko "Tankki" Laaksonen (keskellä) esitteli kokous-
väelle, mistä syyskokouksessa on kyse. Sihteerinä toimi liiton toiminnanjohtaja

Pekka Lehdes (oikealla).