sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Ensimmäiset oikeat kilpailut

Kaisan pokaali
Ylämaan judoseura Yudo ry kannustaa kaikkia jäseniään kokeilemaan myös kilpailutoimintaa. Tänään vuorossa oli Kososten junioreiden ensimmäinen kokemus tältä sektorilta. Orimattilassa järjestettiin Junnucup-kisat, eli ikäryhmät U9, U11, U13 ja U15 olivat edustettuna. Sattumalta juuri tänä vuonna meidän seurastamme saatiin edustajat joka ikäryhmään (Niilo, Miika, Lasse ja Kaisa).

Ajelimme Tatun siskon luokse Järvenpäähän jo lauantai-iltana, ja niinpä sunnuntaiaamuna oli jäljellä vain noin 55km matka pääosin moottoritietä kisapaikalle. Tämä oli ihan mukava järjestestely jo senkin vuoksi, että punnitukset olivat klo 8-9... Läheisestä lähtökohdasta huolimatta aamupalat ja muut aamutoimet oli hoidettava niin että olimme 7.40 mennessä tien päällä! Ylämaalta olisi tarvinnut sen 1,5 tuntia enemmän matkustusaikaa...

Orimattilan urheilutalo oli helppo paikallistaa, ja muut käytännönjärjestelyt, kuten opastukset, ilmoittautumiset, paikoitukset, jne. oli hoidettu esimerkillisesti. Olimme hyvissä ajoin valmiina, ja taatusti ensimmäisten joukossa mukana, kun yhteisesti ohjatut lämmittelyt alkoivat klo 9.30.

Varsinaiset ottelut etenivät ikäryhmä- ja painoluokkajärjestyksessä niin, ettei kukaan joutunut käyttämään "lepoaikaansa" - tarkoittaa sitä, että jokaisen yksittäisen henkilön otteluiden välissä oli useampi muu ottelu. Käytössä olivat junnucup-säännöt, eli otteluaika oli 2min kaikille, eikä jatkoaika ollut käytössä vaan tasapelin sattuessa tuomaristo "arpoi" voittajan.

Mitaleita jaettiin kaikkien ikäryhmien kaikissa painoluokissa varsin runsaasti. Mutta se, mistä juuri meidän seuramme on syytä olla todella ylpeä, on Kaisa Kososen saama sisupalkinto. Niitä jaettiin vain kaksi per ikäryhmä - yksi tytölle ja yksi pojalle. Osallistujia oli pitkälti toistasataa, joten yhtenä kahdeksasta tämmöisen palkinnon saajista Kaisa voi olla tyytyväinen osaamisestaan näinkin vähällä kilpailukokemuksella. (y)

Niilo, Miika, Kaisa ja Lasse mitalit kaulassa